A támogatási célok indoklása

  1. Egy közel 100 éve működő, jelentős múlttal rendelkező gyógyszertár törpe jellege miatt nem képes fenntartani, működtetni és fejleszteni egy Emlékszobát. Így csak külső támogatással maradhat fenn és menthető meg. A gyógyszertár kis forgalma miatt nem tud gondoskodni a legszükségesebb karbantartási, gondozási feladatokról sem. A Kazay emlékek részét képezik a szakma történetének, és eszmei, múzeális érdekek fűződnek a fennmaradásához.

    Jelentős tényező a szakma jövőjében a Kazay örökség tárgyi, szakmai léte és a megmentésére kialakult, gyógyszerészi önzetlen összefogás példakénti felmutatása.

  2. Kazay Emlékének fenntartásra megfelelő lehet - bizonyos ráfordítások után - a Kazay örökség. Egy emlékház létesítésével megteremthető Vértesacsán a Kazay emlékek méltó központja, amely egyben a gyógyszertörténet tárgyi alapja lehetne.
  3. Kazay hírneve és példája a fiatal generációk nevelésében életpályájában jelentős hatású lehet.

Ezen célokat és elveket összeállította dr. Burgetti László, a vértesacsai Kazay Gyógyszertár vezetője és dr. Lárencz László a Kazay örökség kutatója.

Az alapítvány létrejöttével megvalósult egy, a mai kortól kissé eltérő, a szakma és hivatás múltjának szeretetén alapuló csoportosulás.

A gyógyszerészet emlékeként, megőrzésre és fejlesztésre kerül, egy Emlékszoba, egy Emlékhely.

 

© 2010 Orangesoft
A weblapot az Orangesoft Kft. készítette.